29.10.2019

Иван Портних: Нашият основен опонент е пасивността

Мотивирани  сме да работим още по-активно срещу нашия основен опонент - пасивността. Така Иван Портних, досегашен кмет и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат, коментира пред медиите резултатите от първия тур на изборите, преминал при ниска избирателна активност. „Ние сме в кампания от 4 години - всеки ден работихме за динамичното развитие на града, за промяната. Готови сме с нова управленска програма - с конкретни проекти и осигурено финансиране. Това предлагаме на хората. Нашият резултат от миналата неделя е в пъти по-добър спрямо този на опонентите ни, но е важно да получим подкрепа и на 3-ти ноември, за да продължим развитието на Варна с ускорени темпове”, категоричен бе Портних и увери, че  ГЕРБ отново ще води позитивна кампания – „без да влиза в тона на компромати и фалшиви новини”.

В качеството си на областен координатор на ГЕРБ - Варна Иван Портних поздрави кандидатите на партията, спечелили убедително в цялата област. „Категорична победа на първи тур имаме в 9 от общините – Аврен, Аксаково, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Дългопол и Суворово. В Бяла за окончателната победа не ни достигнаха само 26 гласа, а в Провадия – около 200 гласа”, отчете Портних.

„Картината във Варна показва, че резултатът, постигнат от Иван Портних (49,29%), е по-висок от сумарния резултат на всички кандидати за кмет на Община Варна, при нищожната разлика между втория (14,3%) и третия (14,02%) в изборната надпревара. Кандидатите ни за кметове в четири от районите в града са на балотаж, но с повече от двойно по-висок резултат спрямо опонентите си от левицата, така че на втория тур се очертава политически сблъсък между ГЕРБ и БСП”, заяви народният представител и
административен секретар на ПП ГЕРБ - Варна Павел Христов, като поздрави
Николай Костадинов за безапелационната победата в район „Владислав Варненчик”.

„Резултатите за Общинския съвет ясно и точно показват, че продължаваме да бъдем първа политическа сила във Варна, като БСП отново остават втори с повече от два пъти по-нисък резултат”, коментира на свой ред досегашният председател на варненския местен парламент Тодор Балабанов. По думите му, съставен от 11 формации, новият съвет е изключително пъстър. „Ниската избирателна активност е причина множество формации да влязат в съвета, но ще работим с всички, които възприемат и споделят нашата програма за развитието на Варна”, заяви Балабанов, който бе втори в листата на ГЕРБ.

„Надявам се, че платеният вот няма да окаже своето влияние и следващата неделя. Разчитам на всеки един варненец да отдели време, за да отиде да гласува - отговорно и разумно, за динамично развиваща се Варна!”, заяви Иван Портних, апелирайки за активност на балотажа.

< Назад