30.04.2018

ГЕРБ-Карлово организира концерт под наслов „Всички срещу наркотиците“

Над 70 души се събраха в  Камерната зала на НЧ“Васил Левски – 1861“ – Карлово, за да подкрепят концерта „Всички срещу наркотиците“, организиран от ГЕРБ-Карлово. Специален гост на събитието бе журналистът Весела Тотева.

„Поканиха ме в Карлово преди два месеца и ето, че дойдох. Оказа се, че след като написах книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“, мисията ми е да обикалям България и да разказвам за моя опит с наркотиците“, сподели пред публиката Тотева. По думите й тя е била 8 години хероиново зависима. От разказа на журналиста стана ясно, че споделя своята история, за да помогне на младежите и децата, както и на родителите, да имат повече информация за наркотиците и опасностите, които крият.

„Трябва да сме будни като възрастни хора и като родители и да наблюдаваме децата си, защото наркотиците са дух, който те обсебва и те заробва и ти не си свободен вече. Всичките ти чувства, емоции, желания и страсти се притъпяват до такава степен, че наистина нищо друго не те интересува освен това да си вземеш дозата“, обясни тя.

С това събитие организаторите от ГЕРБ-Карлово поискаха да напомнят, че  в търсене на щастието човек се сблъсква с различни избори. Изборът да вземеш наркотик те променя до толкова, че решенията, които взимаш, не са твои, но последствията ги носиш ти. Дрогата е химеричният лек за болна душа и ненужно тяло, магьосницата, която унищожава човешкото в човека. Има стара мъдрост, която гласи: "Малкото камъче преобръща каруцата". „Нека се обединим и бъдем това малко камъче!“, призоваха в края на концерта от ГЕРБ-Карлово.

 

 

 

< Назад