18.09.2017

Евродепутатът Емил Радев е на официално посещение в Тунис

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев заминава на официално посещение в Тунис като част от делегация на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент. Темите, които ще бъдат обсъдени по време на визитата, са миграционната криза и управлението на границите.

Евродепутатите ще се срещнат с министъра на външните работи и с министъра на вътрешните работи на Тунис, парламентаристи и представители на неправителствени организации. По време на тези срещи ще бъде обсъдена ситуацията в Тунис и Либия, прилагането на Партньорството за мобилност между ЕС и Тунис, както и водените преговори за визова либерализация и споразумение за реадмисия между ЕС и Тунис.

Евродепутатите ще се запознаят още с проекти, финансирани от Европейската комисия в сферата на миграцията и граничния контрол, особено свързани със засилване на контрола на границата между Тунис и Либия и средиземноморската граница, както и с дейността на европейската военноморска мисия в Средиземно море EUNAVFOR Med Sophia.

< Назад