15.03.2019

Емил Радев настоя за засилени усилия на ЕС за връщането на нелегални мигранти

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев настоя за подобряване на механизмите за връщане на нелегални мигранти в държавите им на произход. Това заяви той в рамките на дебат в пленарна зала относно новият фонд „Миграция и убежище“, част от следващата финансова рамка на ЕС.

Евродепутатът настоя част от средствата от фонда да бъдат използвани за връщането на нелегални мигранти. „Недопустимо е по-малко от 40% от хората, която нямат право да пребивават в Европейския съюз, да бъдат връщани обратно. Този процент трябва да бъде увеличен значително.“, категоричен бе Емил Радев. Той защити тезата си, че Европейският съюз „не следва да бъде спасение за всички, които искат да емигрират по чисто икономически причини.“

В допълнение, Емил Радев приветства увеличаването на бюджета, предложено от Европейската комисия, до 9.2 млрд. за следващите седем години или с над 50% спрямо сегашния програмен период. Според него това е доказателство, че нито една страна няма да бъде оставена сама да се справя с продължаващия миграционен натиск.

 

 

 

< Назад