24.05.2019

Емил Радев и народни представители от ГЕРБ се включиха в шествието, с което Варна отбеляза 24 май

Варненският представител в Европейския парламент и кандидат за втори мандат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев и народни представители от Парламентарната група на ГЕРБ се включиха в традиционното празнично шествие във Варна по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Празникът започна с благодарствен молебен в Катедралния храм „Успение Богородично“, след което на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ бе издигнат българският флаг. Състави от основни и висши училища изпълниха пъстра фолклорна композиция. Сред официалните лица на церемонията бяха областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и общински съветници от ГЕРБ.  На тържеството присъстваха и кандидатът за евродепутат Емил Радев и варненските депутати от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова, Емилия Милкова, Нели Петрова и Владимир Вълев, представители на местни и държавни институции, общественици.

Въпреки дъжда, под звуците на химна „Върви, народе възродени“ в шествието взеха участие 110 блока с представители на детски градини, училища, университети, на образователни, културни, спортни и социални институции. Във връзка с титлата „Варна - Европейски град на спорта – 2019“ тази година бе сформиран и блок на спортните клубове.

Над 50 събития се провеждат в морската столица в дните около 24-ти май. В тях се включват хиляди варненци, за да покажат, че могат да празнуват и спортуват в Европейския град на спорта за 2019 г. Празнично шествие, ветроходната регата на буквите - „Варна ченъл къп“, изложби, концерти, спортни състезания, както и многобройни забавления за деца са организирани във Варна.

 

 

< Назад