05.10.2011

Джамал Асанов:Ще работим за привличане на нови инвеститори и усвояване на средства от европейските фондове

Фокус: Г-н Асанов, вие сте кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ за община Борино. Какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет на общината, след като вече веднъж сте бил на този пост?

 

Джамал Асанов: Основното, което ме мотивира е, че има още доста работа по подобряването и ремонта на цялостната инфраструктура на общината. Има изграждане на пречиствателните станции в населените места, подмяна на водопроводи, завършване на канализационни мрежи. Трябва да работим още по популяризирането на туристическите дейности. Имаме доста атрактивни туристически обекти, които също трябва да бъдат реализирани и да функционират. Трябва да привличаме нови инвеститори и да създаваме работни места и максимално да усвояваме средства от европейските фондове. Това са основните мотивации, които ме карат да се кандидатирам отново за кмет на община Борино.

 

Фокус: Кои са най-спешните проблеми за разрешаване в община Борино и кое е първото, с което ще се захванете, ако получите доверието на избирателите в деня на изборите?

 

Джамал Асанов: Основното е подобряването на водопреносната мрежа. За Борино довеждащия водопровод остана около 2 км неподменен и дава аварии. Това е основния проблем на Борино. Друго е завършването на канализационните системи, които са започнати и не са завършени, което също е много важно да се направи. Също така и подобряване на състоянието на самите улици, като асфалтиране, тротоари, бордюри – инфраструктурата на цялата община във всички населени места.

 

Фокус: Както в цялата Смолянска област, така и в Борино безработицата е с доста висок процент. В тази насока, какво смятате да направите, за да се намали броят на безработните хора?

 

Джамал Асанов: Едно от основните неща, което трябва да направим, за да привлечем инвеститорите, е да се подобри инфраструктурата. Специално за нашия район в населените места Ягодина, Буйново и Кожаре пътната инфраструктура е много лоша и няма кой да тръгне по тези места да разкрива работни места, било то в цехове или в други предприятия. Затова ще работим за подобряване на инфраструктурата. Това се отнася и за Борино, там също има много да се работи по вътрешната инфраструктура в селото, за да станем по-атрактивна община, да привличаме туристи, инвеститори и т. н.

 

Фокус: Казахте, че ще работите и за развитието на туризма, знаем за „Ягодинската пещера”, която се намира на територията на вашата община. Тя се радва на много посетители. На какво още може да заложи Борино, за да привлече повече туристи?

 

Джамал Асанов: В Борино в момента се разработват пещерите „Еминова дупка” и „Триъгълна пещера”, които не са по-лоши от „Ягодинска пещера”. Но все още има доста да се работи по тези пещери. Достъпът по тях в момента се прави. Вътре, самата инфраструктура на пещерите не е разработена, но в рамките на един мандат би трябвало да се случи това нещо и тези пещери да отворят врати за туристите.

 

Фокус: Сега провеждате срещи с хората в общината и предизборната кампания тече с пълна сила. За какво призовавате избирателите в деня на изборите?

 

Джамал Асанов: Нека избирателите максимално да участват в гласуването. Да гласуват по съвест и да изберат човека, който смятат, че ще бъде най-полезен за цялата община.

 

 

 

< Назад