09.09.2022

Десислава Трифонова в Първомайско: Хората са обезверени от рекордната инфлация и лисата на дърва за огрев

Обиколката на Десислава Трифонова  в община Първомай започна от  село – Буково, последваха - Драгойново, Бяла река, Крушево. Посрещнаха я уплашени и обезверени от рекордната инфлация хора, отчаяни от липсата на дърва за огрев и случващото се в държавата, както  и от множеството инфраструктурни проблеми в общината. Трифонова отбеляза, че проблемите с инфлацията и липсата на дърва за огрев са част от антикризисните мерки на коалиция ГЕРБ-СДС, за чието решава ще се работи веднага след изборите.
“Тук сякаш животът от една година е спрял, няма реализирани проекти, няма финансиране за ключови за населението обекти заради лошото управление на правителството на Кирил Петков” - коментира Трифонова.
В село Буково има сериозни перспективи за развитие на селски туризъм с екопътеки до исторически местности, за чиято реализация трябва да се работи. Пред Десислава Трифонова в Драгойново жителите изразиха остро недоволството си от проблема с липсата на дърва за огрев и от лошото състояние на пътя Православен – Драгойново, който затруднява сериозно нормалното придвижване.
В село Бяла река се оказа, че православният храм е реновиран с дарения от миряните, но се нуждае от  институционална подкрепа за средства, за да не се стигне до  неговото разрушаване.
По време на срещите Десислава Трифонова бе придружена от общинския ръководител на структурата на ГЕРБ Асен Кичуков и кандидатът за народен представител, излъчен от Първомай, Силвия Тилкова. С тях бяха и представители на ГЕРБ – Първомай.

< Назад