24.03.2020

Десислава Тодорова: За мен е лична кауза изграждането на кръгово кръстовище край село Мало Конаре

„Кръговото кръстовище на пътя Пазарджик – Пловдив край село Мало Конаре ще бъде факт след месец. Щастлива съм, че имам своя принос като народен представител за включването на проекта в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2020 година“, съобщи народният представител от ГЕРБ Десислава Тодорова. Идеята за изграждането на подобно съоръжение бе предложена на Тодорова от жителите на селото през 2018 г. Тогава те споделиха с нея, че това би намалило в пъти броя на катастрофите в този участък на отсечката Пазарджик - Пловдив.

„Благодарна съм за съдействието на премиера Борисов. Това бе моя лична кауза, която успях да реализирам“, каза народният представител.

Изграждането на кръговото върви с бързи темпрове. След около месец  се очаква строителството да завърши, пътната отсечка от републиканската мрежа да бъде открита и жителите на селото, както и всички пътуващи  към Пловдив и Пазарджик - да  се радват на новата придобивка. „По предварителни разчети кръстовището ще струва около 300 000 лева“, информира Тодорова.

< Назад