30.08.2015

Десислава Костадинова и д-р Дончо Баксанов бяха гости на празника на „Асарел Медет”

Народните представители от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова и д-р Дончо Баксанов бяха гости на честването на 50-годишният юбилей на „Асарел-Медет” АД в Панагюрски колонии. Празничният ден започна с водосвет и празничен молебен за здраве и благополучие в църквата „Св. Иван Рилски”, отслужен от пловдивския митрополит Николай.

Пазарджишките депутати лично поздравиха председателят на надзорния съвет на „Асарел-Медет” проф. Лъчезар Цоцорков.

Десислава Костадинова подчерта значимостта на минната компания и основната и роля роля в икономическото развитие на целия район. Това се потвърждава и от данните цитирани от министерство на енергетиката, според които за периода от 1999 г. до първото полугодие на 2015 г., включително, общият размер на платените концесионни възнаграждения от българската компания е 70 млн. лв. без ДДС. Като една от водещите български минни компании, за две години и половина 2013 г., 2014 г. и първото полугодие на 2015 г. „Асарел-Медет“ АД е внесла концесионни плащания в община Панагюрище за повече от 6 млн. лева.

Денят, в който празнуват миньорите, се превърна в още по-специален, защото самият Ути Бъчваров сготви 1 тон курбан в уникален казан от асарелска мед - копие на този, който имат в Света гора. Много музиканти от различни жанрове забавляваха публиката. Гвоздеят на програмата обаче бе самият Джо Лин Търнър.

< Назад