07.11.2017

Депутатът Петя Аврамова и кметът на Враца Калин Каменов откриха саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност

Народният представител от ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова и кметът на Община Враца Калин Каменов откриха обновения по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок 144 в ж. к. „Дъбника“.

„Поздравявам Ви, че бяхте от първите, които повярваха на правителството, на кмета Калин Каменов и неговия екип. Те работеха неуморно за да убедят гражданите на Враца, че това е единствената програма, достигаща до всеки български гражданин. Ефектът от нея всички Вие ще усетите още тази зима, с по-уютни и топли домове”, каза при откриването инж. Петя Аврамова.

Тя поздрави също строителите и представителите на Сдружението на собствениците и допълни, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради продължава.

„По програмата все още има неизпълнени дейности по санирането на жилищни блокове, за които има подписани договори. Отпуснатият финансов ресурс не е изчерпан, като през 2018 година програмата продължава”, заяви инж. Петя Аврамова.

Кметът Калин Каменов подчерта, че живущите в блок 144 са един от добрите примери и стимул държавата да финансира националната програма. Той допълни, че в по-уютни домове ще живеят 72 семейства и им пожела да пазят обновената сграда.

На откриването присъстваха още зам.-кметът Мария Попова, представители на строителите и експерти от общинска администрация. Водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

< Назад