03.03.2018

Депутатът инж. Петя Аврамова се включи в отбелязването на 140-тата годишнина от Освобождението на България

Народният представител от ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова се включи в отбелязването на 140-тата годишнина от Освобождението на България от турско робство. Тържеството се проведе на площад „Христо Ботев“ във Враца и започна с българския химн и тържествено издигане на националния флаг.

„Трети март е денят на рождението на съвременна България, за която преди 140 години хиляди български опълченци, руснаци, украинци, молдовци, румънци, сърби, естонци, финландци са повярвали, че трябва да бъдем свободни. Жертвали са се и са оставили костите си и кръвта си тук, по нашите земи завинаги. Затова днес, свеждайки глави в знак на почит и уважение към техния подвиг, ние трябва да празнуваме, защото трети март е денят, в който всеки един, независимо в кое кътче по света се намира, носи в сърцето си обичта към България”, каза в словото си кметът на Община Враца Калин Каменов.

За първи път, по повод националния празник на България, Община Враца организира и флашмоб, посветен на българското знаме.

Благодарствен молебен и водосвет за здравето и благоденствието на жителите на Враца, отслужи секретарят на Врачанска света митрополия Николай Костадинов, в съслужие със свещеници и участието на църковен хор.

Венци в знак на признателност пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени от името на народния представител инж. Петя Аврамова и евродепутата Владимир Уручев.

На тържествената церемония присъстваха още областният управител на Враца Малина Николова, общински съветници от ГЕРБ и много жители и гости на Враца.

Веднага след края на тържествената част на площада се извиха традиционни български хора.

< Назад