03.03.2019

Депутатът Евгения Ангелова участва в честванията на националния празник на България в Димитровград и Хасково

Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова участва в честванията на националния празник на България в Димитровград и Хасково. Пред хилядите българи, събрали се, за да празнуват раждането на свободна България, депутатът заяви: „Столетия наред българите имаха една почти невъзможна мечта - да живеят в мир и свободни. Днес, ние, техните наследници, живеем в свободна и мирна България! Това е най-върховното човешко благо и всички опити то да бъде пренебрегнато и омаловажено - са безпочвени! Свободата, достойнството и мирът обаче не са даденост! Затова днес повече от всякога трябва да бъдем готови да защитим избора си – да сме част от модерна, единна, мирна и просперираща Европа! А защитата на този наш избор минава през възпитанието на децата ни. Нека им покажем, че свободата трябва да се цени, че обичта към Родината трябва да се доказва ежедневно, а по-добрият  живот трябва да се гради от хора с чисти ръце! Нека бъдем пример за децата си! Поклон пред величието на всички знайни и незнайни мъже и жени, дали живота си за свободна България!“

В празненствата по повод 141 години от Освобождението на България в област Хасково се включиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, кметът на Димитровград Иво Димов, председателят на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева и на Общински съвет Хасково Таня Захариева, общински съветници от ГЕРБ, хиляди жители и гости на региона.

В Хасково на централния площад „Свобода“  след тържествения ритуал стотици се хванаха на хоро в празничния спектакъл „Пробуждане българско“, организират от ансамбъл „Хасково“ и с участието на любителски и професионални клубове от целия град.

< Назад