19.06.2023

Дами и младежи от ГЕРБ – Шумен изненадаха деца от ЦНСТ „Детелина“

С поредна съвместна инициатива дами и младежи от структурата на ГЕРБ - Шумен зарадваха деца, лишени от родителска грижа. Събитието е част от годишния календар, включващ и мероприятия, насочени към подпомагане на семейства в риск и лица в неравностойно положение. Младежи и дами организираха посещение на група деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Детелина“ в Шумен на конна база „Stable Tsonevi“.
„Ние се нуждаем от такива инициативи. Не разполагаме с голям бюджет, за да си позволим да водим организирано децата на много места. Затова винаги приемам с благодарност това, което правите“, коментира директорът на Центъра Иван Калоянов.
В конната база всяко дете имаше възможност да поязди една от най-спокойните кобили, интерес предизвика и родилото се преди седмица конче. За децата и техните ръководители беше подготвена и малка почерпка.
„Да виждаме радостта в детските очи е удовлетворение. За нас е кауза да бъдем в помощ на  нуждаещи се семейства и деца в риск.", каза Ралица Тодорова -  координатор на областната и женската структурата на ГЕРБ - Шумен и допълни: "В момента тече още една акция, насочена към социално слаби семейства. Събираме дрехи, които ще дарим на нуждаещи се, като работим в синхрон с кметовете на по-малките населени места. Първите пакети ще бъдат предоставени на няколко социално слаби семейства от с. Красен дол, общ. Никола Козлево."


< Назад