24.02.2018

Д-р Даниела Дариткова бе гост на Тодоровден в Момчиловци

Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова гостува на Тодоровден в Момчиловци. Тя спази традицията и на днещния празник облече родопска носия.

На празника – т. нар. конски Великден, дойдоха стотици хора с интерес да видят състезанията на 23-тите конни надбягвания и игри. Те станаха свидетели и на конкурса за най-атрактивна народна носия с награди в четири категории - женска, мъжка, детска и за цяло семейство.

Д-р Дариткова честити празника на имениците. Пожела на всички да бъдат благословени, здрави и щастливи.

„Щастлива съм да бъда част от този празник вече години наред. Той е повод за радост и гордост, защото успяваме, спазвайки българските традиции, да бъдем истински патриоти. Горда съм, че няколко дни след честването на 145-тата годишнина от гибелта на Апостола успяваме да изпълним неговите завети - ние, българите, да сме равни на другите европейски народи. В момента България със своята история и настояще, е председател на Съвета на ЕС, а това ни дава основание за заслужена гордост. Дава ни надежда, че България ще пребъде - така, както спазваме традициите си. Така, както на границата между зимата и пролетта честваме празника конски Великден, който е сплел в себе си и религиозните, и езическите обичаи“, заяви народният представител.

Д-р Дариткова подчерта, че всички обединени ще вървим заедно напред и ще предадем тази традиция на децата си, за да може не само 23 години, а много по 23 години да се събираме и да се събират бъдещите поколения.

„Защото само така ще вървим напред със своята самобитност, със своята култура, с това, което носим истинско българско в сърцата си, за да пребъде България, да пребъде родният край!“, изтъкна тя.

 

< Назад