23.04.2019

Цветан Цветанов засади дръвчета в новия парк на Девня

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов засади дръвчета в новия парк на Девня. Залесителната инициатива обогати зеленината с липи и кипариси. В засаждането на дръвчетата в парка се включиха и областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних,  народните представители Павел Христов, Таня Петрова, Емилия Милкова, Владимир Вълев и Нели Петрова, както и общинските съветници от ГЕРБ.

„Днес бяха засадени 28 дръвчета – липи и кипариси. Цифрата не е случайно, тъй като точно 28 са и страните-членки на Европейския съюз. Искаме с тази залесителна инициатива да дадем един градивен и позитивен старт на предизборната кампания и по този начин да се различаваме от политическите ни опоненти, чието агресивно и провокативно поведение отблъсква хората“, сподели Цветан Цветанов в Девня.

На площ от около 30 дка, където преди се е простирал разсадник, в индустриалния град се изгражда паркова среда с детска и спортна площадка, скейт зона, велоалея. „Поетапно попълваме и алея с бюст-паметници на национални герои и бележити личности, оставили отпечатък в историята на България. Предвиждаме и строителството на православен храм, посветен на светци, които са живели по нашите земи - в древния Марцианопол. Предстои да има и още атракции за детски игри и забавления”, разказа кметът на Девня и общински ръководител на ГЕРБ.

 

< Назад