13.11.2016

Цецка Цачева: Трябва да продължим и да бъдем единни

Имаме нужда да продължим. Най-малкото, от което в момента се нуждае България, е от международна изолация, от спрени европейски фондове, от отказана европейска солидарност. Заради нашите деца, заради нас самите, трябва да продължим. Това заяви кандидатът за президент на Република България от ГЕРБ Цецка Цачева след като гласува в Плевен. Тя подчерта, че е състезател и боец, който участва до края на битката. „Една битка има няколко сражения. Днес е последното сражение. Аз ще го спечеля“, категорична бе Цачева.

По думите на кандидата на ГЕРБ за президент, най-голямото предизвикателство пред новия Държавен глава е след изборите в понеделник да положи много усилия, за да преодолее обществото тези различия, които минават границата на нормалното. „Трябва да има единение. Да останем различни в идейните си послания, такива каквито различните политически сили имат, но в името на националния интерес. Трябва да бъдем единни. България е била силна, България е била уважавана сред европейските народи и сред съседите ни, тогава, когато е била единна. Това е най-голямото предизвикателство за Държавния глава“, посочи Цецка Цачева.

Според нея, другото предизвикателство пред новия президент е да преодолеем популизма. „Много е приятно да отправяш послания, които галят слуха, които са приятни, но които са невъзможни за изпълнение в конкретния момент. Не си позволих нито веднъж в тази кампания да бъда популист. Няма да го правя и занапред. Разговарях открито, откровено, хората ме знаят, познават, затова днес аз съм оптимист“, заяви Цецка Цачева след като упражни правото си на глас в Плевен.

< Назад