29.08.2016

Народният представител от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов бе гост на празника на миньора в Панагюрище

Народният представител от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов бе сред официалните гости на Деня на  миньора, който се  организира от минно-добивната компания „Асарел Медет” АД  в курорта Панагюрски колонии.

Празникът бе уважен и oт кметът на община Панагюрище Никола Белишки,  председателя на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници от ГЕРБ.

Честванията започнаха с благодарствен молебен в параклиса „Свети Иван Рилски”, отслужен  от архиерейския наместник протойерей Атанас Манолов.

„Асарел-Медет” АД е компания, в която производствената дейност върви редом с грижата за природата“, подчерта в празничното си приветствие към ръководството, работниците и служителите на панагюрската компания  Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите. Той каза още, че екоминистерството приветства всички нови практики, които компанията прилага и които са насочени към ефективно използване на ресурсите и опазване на околната среда. „Вашата компания има най-добрата социална политика“, отбеляза в приветствието си заместник- министърът.

„Съвместно с „Асарел-Медет” изградихме модел за успешно публично-частно партньорство между община и минно предприятие, който често е даван за пример, защото работи за развитието на региона ни. Мога да заявя, че никой в България не може да се похвали с такова ефективно партньорство“, заяви кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Тържествата продължиха с голям концерт, в който взеха участие фолклорни състави, популярни български поп изпълнителни и музикантите от група „Фондацията”.

< Назад