11.06.2016

Депутатите от Пазарджишка област присъстваха на откриването на многофункционален медицински комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение „Уни Хоспитал“

Депутатите от Пазарджишка област  д-р Дончо Баксанов, Димитър Гечев, Десислава Костадинова присъстваха на откриването в Панагюрище на многофункционален медицински комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение „Уни Хоспитал“ на стойност 90 милиона лева. Медицинският комплекс бе официално открит днес от премиера Бойко Борисов. Модерният медицински център разполага с 19 стационални и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Югоизточна Европа,както и с хеликоптерна площадка. Mедицинския и немедицинския персонал на “Уни Хоспитал” е 718 души, в чието обучение и развитие ежегодно ще се инвестират над 400 000 лева. Като официални гости на откриването на медицинския комплекс присъстваха  министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, евродепутатът Андрей Новаков, областният координатор на ПП ГЕРБ Пазарджик, Найден Шопов, общинският ръководител на пазарджишката организация Гинче Караминова, както и общинските ръководители на ГЕРБ от 10 общини от региона. Сред домакините бе проф. д-р Лъчезар Димитров Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД.

„Проектът е реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД, привлечени от дружеството инвеститори и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната“,каза кметът на Панагюрище инж.Никола Белишки, който е втори мандат избран с листата на ГЕРБ.

Инвестицията от над 90 млн.лв. е най-мащабната за българското здравеопазване през последните 25 години и заради нея „Асарел-Медет“ АД и „Асарел Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 година от Българската агенция за инвестиции и сертификат от Министерството на икономиката за „Инвеститор Първи клас“.

 

 

 

< Назад