05.03.2021

Милена Дамянова и Ивелина Василева започват инициатива "Яко е да си еко в училище и у дома!"

Народният представител от ГЕРБ-София Милена Дамянова и кандидат за депутат в следващия парламент от 23 МИР, заедно с Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в 44-ото Народно събрание стартират инициативата  "Яко е да си еко в училище и у дома!".

Народните представители направиха поредна стъпка в общите усилия за опазване на природата и изграждането на устойчива еко среда. Инициативата ще се фокусира върху намаляване на пластмасовите отпадъци в детските градини, училищата и университетите.

„Ще работим с всеки, който иска да участва за намаляване на използването на автомобили с цел опазване чистотата на въздуха, за повишаване на рециклирането и за изграждането на нови зелени пространства“, каза Милена Дамянова. Тя уточни, че много образователни институции развиват свои „зелени“ програми.

„През последните години заедно с Ивелина Василева и множество експерти говорим и работим за: повече екология в образованието, качество на въздуха, зелена инфраструктура, намаляване на отпадъците и опазване на природните ресурси“, добави още Милена Дамянова.

< Назад