18.03.2021

Ивелина Василева: Потенциалът за туризъм в Странджа е огромен, местим фокуса към малките населени места

„С кмета на Малко Търново Илиян Янчев и председателя на ОС Дичо Войков обсъдихме възможността за надграждане на съществуващото депо, което правителството на ГЕРБ откри през 2015 година. Съоръжението отговоря на Европейските изисквания. То е уникално за страната, защото е разположено на територията на Природен парк „Странджа“ и обслужва само община Малко Търново. Паркът е най-голямата защитена територия в България – площта му е 1% от територията на страната. В него е най-големият широколистен горски комплекс на Европа.  Трябва да направим всичко възможно да пазим Странджа чиста. Ангажирах се лично в следващия мандат да съдействам за разширение на Клетка 1 в Зона А и обособяване на площадка за строителни отпадъци с необходимата техника“. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Ивелина Василева при посещението си в Малко Търново.  

Тя посочи, че в в новата управленска програма фокусът е и към малките населени места. „Ще заложим на проекти за канализация и пречистване на отпадъчните води, включително чрез въвеждане на локални модулни съоръжения, изкуствени влажни зони и други. С кмета Янчев обсъдихме проектите, които трябва да бъдат подкрепени“, допълни Василева.

Тя коментира още, че община Малко Търново има изключителен потенциал да бъде една от най-привлекателните туристически дестинации. „Радвам се, че с Илиян Янчев мислим единодушно за развитието на региона, за грижата за хората и природата. През 2019 година бе отпуснато финансиране за пътя Малко Търново – Царево, приключи проектирането на отсечката, надявам се в най-скоро време да започне и строителството.  Добрата инфраструктура е в основата на развитието на туризма и подобряването на условията на живот“.

< Назад