15.09.2022

Александър Ненков: Необходимо е редовно правителство базирано върху краткосрочни и дългосрочни приоритети

„Крайно време е да спрем да се връщаме назад и да започнем да мислим как си представяме България не само след няколко месеца, а след няколко години. Това означава преодоляване на настоящите кризи и поставяне на по-дългосрочни цели, което е в основата на Плана на ГЕРБ за възстановяване на страната”. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в 23 МИР София Александър Ненков. Според него ако има някакъв разум и политическата класа е узряла, България трябва да има по-дългосрочна визия, за да стъпим върху програми и идеи, които да гарантират, че страната ще се движи устойчиво по нейния път.
„Вярвам, че и другите сериозни политически партии, не тези, които са написали една страница и половина опорки, а тези, които милеят за страната и имат експертизата, биха допринесли с нещо по всеки един от секторите. Това как българските граждани ни определят като електорална подкрепа, ще предопредели накъде ще тръгне страната. Партиите, които евентуално биха участвали в една коалиция, трябва да стъпят върху сериозен документ“, посочи Александър Ненков. По думите му е жизненоважно да се състави редовно правителство, което да преведе държавата през кризите, завещани от предишното управление на „промяната“.
Ненков припомни, че преди година и половина държавата беше в едно много добро финансово-икономическо състояние, нямаше войни, нямаше такива кризи. Да, имаше ковид криза, което беше предизвикателство за цяла Европа и за целия свят, но сега кризите се натрупаха. Той изрази надежда, че след изборите на 2 октомври ГЕРБ-СДС не просто ще бъде първа политическа сила, а ще успее да застане начело на редовен кабинет, който да реализира представените цели от управленската програма.
„Искрено се надявам голяма част от мерките, които са залегнали в програмата, да бъдат изпълнени. Ние не говорим празни приказки, а действаме. Обещаваме конкретни неща, които можем да изпълним“, каза в заключение кандидатът за народен представител Александър Ненков.

< Назад