13.09.2022

Александър Ненков, 23 МИР София: Санирането беше един от основните приоритети по време на управление на Бойко Борисов, категорично желаем програмата да продължи и занапред

„Санирането на жилищни сгради беше един от основните приоритети в националната политика през годините на управление на Бойко Борисов. Това е въпрос, свързан с националната сигурност и енергийната ефективност на страната. С Националната програма за енергийна ефективност, която започна да действа през 2015 година с ресурс от 2 млрд. лв., вече са обновени около 2 хиляди сгради. Категорично желаем програмата да продължи и занапред, независимо дали това ще бъде реализирано с европейски средства или такива от държавния бюджет“. Това заяви Александър Ненков, кандидат за народен представител на ГЕРБ-СДС от 23 МИР София, който се срещна с граждани в столичните квартали „Мусагеница“ и „Дървеница“.
Освен инфлацията и високите сметки за ток и парно, които се очакват тази зима заради енергийната криза, хората поставиха на дневен ред и решаването на проблема, свързан със състоянието на панелните жилищни блокове, които в този район преобладават. Част от сградите са в окаяно състояние и се нуждаят от спешно реставриране, а жителите и на двата квартала призовават държавата да окаже необходимата финансова подкрепа, за да може това да се случи максимално бързо.
„В момента благодарение на ГЕРБ-СДС по Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени 1,2 млрд. лева за саниране на жилищни сгради и още 680 млн. за нежилищни. Най-добрата енергия е спестената енергия. Колкото повече спестяваме, толкова по-независими ставаме от доставчиците на електроенергия“, категоричен е Александър Ненков.
Днес кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС от 23 МИР София Александър Ненков, Атанас Бояджиев и Светослав Казаков проведоха открити приемни в кв. „Мусагеница“ и кв. „Дървеница“.
Те запознаха всички желаещи с антикризисната програма на ГЕРБ-СДС.
Срещите с гражданите продължават и през следващите дни на територията на целия район.

< Назад