09.09.2022

Александър Ненков, ГЕРБ-СДС: Програмата на кмета на София за строителство на детски градини и ясли в София, която започна при Борисов, трябва да продължи с активното участие на държавата

С тържествен водосвет бе дадено началото на строителството на нова сграда към детска градина № 23 „Здраве“ в район „Изгрев“.

Първата копка направи кметът на София Йорданка Фандъкова. На събитието присъстваха и кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС в 23-и МИР София.

Строителството на детската градина е част от Програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за изграждане на нови ясли и детски градини.

Кандидатът за народен представител от 23 МИР Александър Ненков припомни, че тази програма е започнала по времето на управлението на ГЕРБ-СДС и до този момент се реализира единствено благодарение на финансовата подкрепа на правителството на Бойко Борисов.

Ненков изтъкна факта, че през седемте месеца, в които кабинетът „Петков“ бе на власт, държавата изцяло е абдикирала от решаването на ключовите за столицата проблеми, какъвто е и недостигът на места в детските градини и ясли.

Той подчерта необходимостта от това амбициозната програма за строителство на детски градини и ясли в София да продължи, като държавата се включи активно в осигуряването на необходимите средства.

Ненков посочи, че в последните години София е нараснала с около 200 хил. души и то предимно с млади хора, което налага изграждането на все повече детски заведения, в които да се осигури прием на децата в предучилищна възраст.

Тъй като все още няма нови гарантирани средства от държавата, Общината осигурява собствени средства за инвестиции в детски заведения. В момента в София се строят 30 нови сгради – 5 ясли и 25 детски градини. Очаква се до края на годината да бъдат завършени 11 обекта.

< Назад