03.04.2019

Младежката организация на ГЕРБ-Куклен има ново ръководство

На организационно събрание бе гласувано ново ръководство на МГЕРБ-Куклен. Поради сериозната ангажираност на досегашния ръководител на младежите Костадин Аргиров и невъзможността му да се отдаде изцяло на ръководната работа в партийната структура се наложи промяна в ръководството. Аргиров остава в редиците на младежката организация и ще продължи да работи за нейното развитие, както декларира самият той.  Гласуването на предложенията за новото  младежко ръководство се случи в присъствието на общинското ръководство на ГЕРБ в Куклен в лицето на Тодор Лозанов и Илия Димов и на областния ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов. Бяха излъчени 3 номинации за председател и 3 номинации за секретар на МГЕРБ.  Най-много гласове събраха  Надежда Петаларева за - председател на МГЕРБ и  Марияна  Кумчева за организационен секретар. Общинската структура на МГЕРБ Куклен  наброява 20 младежи.

„Постъпката на Костадин Аргиров  е много отговорна и принципна и заслужава нашето  уважение“, коментира направения отвод Пильов и добави, цитирайки думите на лидера на партията Бойко Борисов, че да си в ГЕРБ не е привилегия, а отговорност. Той допълни, че партия ГЕРБ е най-младата партия, която наистина дава шанс на младите и примерите са доста. „Имаме най-младият зам.- министър на външните работи Георг Георгиев, който е и председател на младежката структура на ПП ГЕРБ. Имахме и двама евродепутати под 30 години, които имат значителен принос за приемане на определени закони, касаещи пряко българските граждани и това са Андрей Новаков и Ева Майдел, допълни Владимир Пильов.„Младежката организация в Куклен е съвсем нова и бързо набира млади последователи, които искат да се включат в редиците на ГЕРБ, заедно ще подобрим  изборния резултат в общината“, коментира и общинският ръководител Тодор Лозанов.  На събранието присъстваха и областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев и кметът на Куклен Мария Белчева, както  и председателят на ОбС Куклен Стефан Куцинов.  Георги Мараджиев също изрази задоволство от факта, че все повече млади хора се вливат в редиците на ГЕРБ, които със своя ентусиазъм и нови идеи ще привлекат още хора.

„Младите хора променят държавата, трябва да им се доверим и да им дадем право на глас, за да ни поведат“, бе категоричен Мараджиев. Заедно трябва да мобилизираме хората, трябва да спечелим изборите за европейски парламент, защото само така БСП ще снижат тона и ще трябва да признаят, че ГЕРБ управлява добре страната. Важно е да покажем, че промените , дори във вашата община се случват, трябва да покажем, че ние в ГЕРБ можем, когато сме заедно“, каза още областният координатор. Думите му подкрепи и кметът на Куклен Мария Белчева, която съобщи на младежите, че работата за подобряване средата на живот  не спира. Има спечелен проект за изграждане на футболно игрище в общината на стойност 75 000 лева и то ще бъде за всички хора, които обичат да спортуват. Белчева призова младежите да не чакат, а да  слушат своите приятели и връстници и да дават нови идеи, които могат да бъдат реализирани с европейски средства.

< Назад