04.05.2024

ГЕРБ-СДС РЕГИСТРИРА КАНДИДАТСКАТА СИ ЛИСТА В РИК - ВРАЦА, КРАСЕН КРЪСТЕВ ОТНОВО Е ВОДАЧ

Първата пълна листа с кандидат депутати в изборите за НС на 9 юни е на най-силната партия.

 

       Водачът на листата и настоящ депутат Красен Кръстев подчерта, че заедно с кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ-СДС влизат в кампанията с амбиция да спечелят три мандата.

“Направихме първата крачка към поредната победа. Регистрирахме листа, съставена от опитни политици и доказани експерти. Имаме самочувствието на най-голямата политическа сила в областта. Социологическите проучвания отреждат на коалицията огромна преднина пред другите партии, което ни дава основание да се борим за три депутатски места в 50-то Народно събрание”, заяви пред медиите Красен Кръстев. Той благодари на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за гласуваното доверие отново да е начело на най-добрия отбор.

"С колегите ще водим позитивна кампания, защото уважаваме избирателите на всички партии и когато изпълняваме обещаното, не ги делим  - те всички са жители на област Враца. Поредните избори са повод хората да изразят убежденията си. Все по-голям процент преосмислят своите нагласи и решават да отидат да гласуват, което ни обнадеждава, че избирателната активност за двата вота ще бъде над средната. Това ще доведе до по-висока легитимност на Народното събрание и на ЕП”, допълни още Красен Кръстев. По думите му доминиращото мнозинство на ГЕРБ - СДС в следващия парламент ще спре експериментите с властта и ще върне стабилността. 

“Не бива да се допуска държавата да изпада в политически и институционални кризи. Обществото иска ясни решения, конкретни действия и управленски резултати. Една широка и открита кампания ще даде възможност на всеки един от кандидатите на нашата листа да стигне до повече хора, с които ще говорим за постигнатото, заложеното като цели и за важното място на ЕНП в Европейския парламент”, разясни пред медиите депутатът и областен координатор Красен Кръстев. 

В регистрираната листа място намират познати и изтъкнати лица от партията на общинско и областно ниво, както и представители на гражданската квота. За одобрението на жителите във Врачанско ще се борят икономистът и водач на листата Красен Кръстев, народен представител в шест народни събрания, областен координатор на партията за Враца и член на парламентарните комисии по енергетика и социална и демографска политика. 

Втори в листата е настоящият депутат и областен координатор на Младежи ГЕРБ, предприемач и общественик, доктор на икономическите науки Мартин Харизанов. Трети се нарежда общинският съветник в ОбС-Мездра, депутат в 45-то НС и председател на НЧ “Просвета-1925” - Мездра Мирослав Аспарухов. 

Под номер четири е доказаният юрист и адвокат с дългогодишна практика Стефан Плешоев, а пети е уважаваният председател на Сдружението на  общопрактикуващите лекари във Враца и носител на наградата Лекар на годината д-р Емил Миленков. Номер 6 в листата е за заслужилия майстор на спорта и треньор на Националния отбор по автомоделни спортове Дамян Петров, който е представител на коалиционния партньор СДС. С номер 7  е икономистът и общински съветник в ОбС-Криводол Илиян Еленков. Агроинженерът и експерт на Национална служба за  съвети в земеделието в общински офис-Мизия Мариана Петкова е с номер осем. След нея се нарежда директорът на ДГ “Европейчета” и председател на ЖГЕРБ за област Враца Пламена Цветанова, следвана от ексдиректора на Дирекция “Социално подпомагане” в Борован Яна Бецинска. Педагогът и заместник - директор на СУ “Васил Воденичарски” - Хайредин Цветомила Христова е под номер 11, след нея е управителят на първата частна манипулационна-медицинският специалист Илонка Петрова. Всеки един от тях има достатъчно опит в изпълнителната и в местната власт, както и доказана експертиза в най-важните обществени сфери - здравеопазване, младежки дейности,  социални политики, образование, икономика и финанси, култура, право и нормативна уредба.

“Това е наистина перфектен екип, на който мога да разчитам, че с общи усилия и подкрепата на нашите избиратели ще постигнем убедителна победа. Само така ще можем да живеем в стабилна България и сигурна Европа”, подчерта Красен Кръстев. 

На регистрацията на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС присъстваха представители на МГЕРБ, общински съветници и членове на всички общински структури на партията.

 

< Назад