16.01.2023

Димитър Иванов, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС: За година и половина от т.нар „промяна“, на територията на област Ямбол, не се е случило нищо добро


Актуалните политически събития на национално и регионално ниво коментира днес на брифинг в Ямбол народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов.
„От днес процедурата по третия мандат е в ход. Президентът Румен Радев реши да даде проучвателния мандат на БСП. Вие знаете нашето становище да не подкрепяме мандат на социалистите. В следващите дни със сигурност предстоят повечето политически субекти да заявят позициите си, но за нас най-реален, работещ и успешен щеше да е кабинетът, който предложихме с кандидат за министър-председател проф. Н. Габровски“, това заяви в началото на обзора на седмицата народният представител Димитър Иванов. Според него има политически сили, които явно искат да вкарат страната в поредните избори. Предсрочните парламентарни избори ще са неизбежни, според народния представител от ГЕРБ-СДС, ако и БСП не успеят да намерят мнозинство за кабинет.
Представяйки работата на Народното събрание, начинът на гласуване по различните законопроекти и постигнати резултати, Димитър Иванов ясно очерта евроатлантическото мнозинство в това събрание. Затова и определя работата на Парламента като добра. Не пропусна в своите коментари да припомни обаче и скандалите с  Джемкорп и  криптобанката Nexo, които белязаха последните седмици и действията на „умно-красивите“.
След проведени срещи и разговори с кметове на общини от област Ямбол народният представител сподели и техните притеснения, относно липсата на редовен бюджет на държавата за 2023г. и това, че на базата на това общините ще трябва да работят с 1/12 от миналогодишните си бюджети.
По отношение на случващото се на регионално ниво, народният представител Димитър Иванов коментира, че за година и половина от т.нар „промяна“, на територията на област Ямбол случилото се, постигнатото, направеното е – Нищо! „Свидетели сме на пълен застои. Всички проекти, които оставихме са стопирани или провалени. Нищо градивно и за общините в областта не се случва, нито по отношение на пътна инфраструктура, нито в здравната, нито в образователната или спортна инфраструктура“, каза Д. Иванов и даде редица конкретни примери пред медиите. „Всичко добро, което можеше да се случи в общините от област Ямбол, не се случи през тази година и половина“, категоричен е ямболският народен представител.

< Назад