23.04.2019

Цветанов в Дългопол: Победа на европейските избори ще запази стабилността в държавата

Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори, защото това ще запази стабилността в държавата и ще гарантира изпълнението за заложените приоритети в управленската програма. Добрите и работещите кметове в страната имат нужда точно от това – стабилност. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ  и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в Дългопол.

Цветанов поздрави кмета на общината Георги Георгиев за активната работа по европейските програми. „С евросредства и съдействието на държавата само тази година по инфраструктурата на Дългопол ще бъдат инвестирани 5 милиона лева. Те представляват приблизително половината от целия годишен бюджет на Общината в размер на 12 млн. лева. Ако се разчита само на възможностите на местната хазна - капиталовите разходи не биха могли да надхвърлят 500 000 лева“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Той подчерта ефекта от доброто партньорство между местната и централната власт и ролята на европейската солидарност. По думите му с работата си ГЕРБ успя да спечели и доверието на европейските партньори на България.

Цветанов припомни, че заплатите в бюджетната сфера са се увеличили с 10% през тази година. Той добави, че очакванията са догодина да има още едно такова увеличение и това се дължи на добрата финансова политика на правителството и възможността да се заделят допълнителни средства за дефицитни сектори. „Основен приоритет на кабинета е образованието и всички усилия са концентрирани в необходимостта да се привлекат млади хора към професията и да се върне авторитетът на българския учител“, категоричен бе той.

Областният координатор на ГЕРБ Иван Портних припомни, че в началото на мандата общината бе затънала в дългове, но към днешна дата всички задължения са изчистени и тя е в добро финансово състояние.

Пред 350-те души, изпълнили читалищната зала в Дългопол, кметът на общината Георги Георгиев информира, че предстои да бъдат подписани два договора по Програмата за развитие на селските райони. „Единият предвижда ремонт и мерки за енергийна ефективност на административна сграда „Б” и на многофункционална сграда „Младост” в Дългопол, а другият – изграждане на модерно футболно игрище с трибуни за над 100 зрители”, обясни кметът, който е и общински ръководите на ГЕРБ. Той припомни, че на 27 март стартира изпълнението на проект за реконструкция на повече от 3 500 м улици в град Дългопол и село Цонево. „Освен перспективи за обновяване на инфраструктурата, европейските програми ни дават и възможност да разширим социалните услуги, които предлага общината и да подобрим административния капацитет”, отбеляза още кметът. Той благодари за подкрепата на правителството на Бойко Борисов, като отчете, че със средствата, отпуснати с постановление на Министерски съвет, се ремонтират общо 7125 м улична мрежа в Дългопол и селата Аспарухово, Цонево, Медовец, Лопушна, Поляците и Партизани.

 

 

< Назад