23.05.2019

Цветан Цветанов присъства на първата копка на ново училище в с. Биркова

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов присъства днес на първата копка на ново училище в село Биркова (община Велинград).

Проектът е на стойност 2,3 млн. лв., които са отпуснати от правителството. Новата сграда на училището ще бъде с капацитет 250 деца и оборудвана столова. В нея ще учат деца от общо девет села, на които сега се налага да пътуват до с. Кръстава и Велинград. С изграждането на училището ще бъдат спестени 20 километра пътуване за всяко дете. Старата сграда на учебното заведение е над 60-годишна и трудно се отоплява през зимата. Пусковият срок на проекта е една година.

„Европейските избори са възможност гражданите да покажат своята подкрепа за правителството на Бойко Борисов и неговите успешни политики. Кандидатите на ГЕРБ и СДС за членове на Европейския парламент са хора, които знаят как функционират европейските институции, ползват се с голям авторитет и ще работят за интересите на своите съграждни, защото за тях България е кауза“, каза Цветан Цветанов пред жителите на  Биркова и околните села по време на церемонията по символичната първа копка.

„В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост искам да пожелая на всички деца да бъдат много ученолюбиви, защото само за образования човек няма затворени врати“, каза още Цветанов.

На събитието присъстваха народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, заместниците му Светла Томова и Атанас Палигоров, кметове на населени места и общински съветници на ГЕРБ. Домакин на събитието бе кметът на село Биркова Красимир Коруджиев.

 

 

< Назад