07.05.2019

Цветан Цветанов в с. Каленик: Когато имаме работещи, активни и компетентни представители в Европа – гласът на България се чува

ГЕРБ  е единствената партия, която ежедневно е в контакт с хората от всяко населено място. За нас е важно да бъдем лице в лице с хората. На 26 май вие определяте, вие избирате българските представители в Европейския парламент. Направете го не на база омраза и конфронтация, както искат нашите опоненти, а на база кой какво е свършил.  Нищо не може да бъде съградено с конфронтация и противопоставяне. Това каза заместник – председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов  в препълнената зала на кметството в с. Каленик, община Видин. 205 са жителите на населеното място, над 100 от тях присъстваха на разговора, в който взеха участие още кандидатът за евродепутат Андрей Новаков, областният координатор на ГЕРБ – Видин и народен представител Владимир Тошев, бившият евродепутат Владимир Уручев и кметът на населеното място Илиян Христов.

Цветан Цветанов изрази убедеността си, че жителите на с. Каленик няма да подценят важността на изборите за Европейски парламент, защото макар и Брюксел да изглежда далеч, развитието на всяко населено място минава през работеща местна власт, стабилна държавна власт и европейската солидарност. „Всяко населено място е важно. Андрей Новаков можеше днес да даде две интервюта в големи медии, но той предпочита да бъде тук, защото така работи ГЕРБ. Ние сме част от най – голямото европейско политическо семейство и когато нашите представители в Европа са работещи, активни и компетентни, силният глас на България се чува”, категоричен бе Цветан Цветанов. Той припомни, че когато през 2009 г. бе съставено първото правителство на ГЕРБ, във Видин имаше опасност да остане един паметник на недовършения и провален проект Дунав мост 2. Благодарение на личната ангажираност на Бойко Борисов и усилията на правителството Дунав мост 2 бе завършен и само за миналата година дружеството реализира печалба от 9 млн. евро. „Така, с политическа воля и компетентност, ще изградим и магистралния път от Видин до Ботевград, но факт е че средствата, необходими за този проект – от 800 млн. лв до 1 млрд.лв. - могат да бъдат осигурени само когато има стабилно правителство, работещо в синхрон с местната власт“, обясни председателят на Националния предизборен щаб на партията.

В края на срещата Цветан Цветанов изрази своята убеденост, че на 26 май ГЕРБ ще бъде първа политическа сила с номер 12 в бюлетината за 12 изборна победа.

 

< Назад