17.09.2023

За поредна година ГЕРБ-Сливен участва в инициативата "Да изчистим България заедно"

За поредна година ГЕРБ-Сливен участва в инициативата „Да изчистим България заедно“ и се включи в почистването на района около градския стадион и прилежащия парк. Днешният 16 септември бе определен за почистване на обществени места в цялата страна.

В инициативата се включиха общински съветници от ГЕРБ, представители на младежката организация, част от листата за общински съветници на предстоящите местни избори. Кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет – Димитър Митев, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Румен Ивнов, служители на Общината и граждани, също бяха част от днешната акция.

„Надявам се, че инициативи като тази, ни учат да опазваме природата, града и квартала си. Призоваваме всички да почистват отпадъците си всеки ден, а не само в дни като този“, каза председателят на общинската организация Здравко Костадинов.

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по - чиста.

От създаването на кампанията до сега ГЕРБ – Сливен е редовен участник в инициативата. „Вярвам, че с участието си в най-голямата доброволческа кампания у нас даваме пример за отговорно отношение на всички към опазването на околната среда“, каза още Костадинов.

От Община Сливен раздадоха чували и ръкавици на всички участници в акцията по почистване.

 

< Назад