14.05.2019

Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Асим Адемов посетиха Фестивала „С дъх на хляб и мед” в Търговище

„Тези избори са важни за България, за да продължи страната ни европейския си път на развитие. Път, който носи възможности и перспективи. Показали сме, че за нас всяко населено място е важно и знаем как да отстояваме националния интерес в рамките на общоевропейския”, каза в Търговище водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Мария Габриел.

Тя посети Фестивала „С дъх на хляб и мед”, който се провежда в рамките на 242-ото издание на Традиционния пролетен панаир в Търговище. Заедно с другия кандидат за евродепутат Асим Адемов, кмета на Търговище и областен координатор на ГЕРБ д-р Дарин Димитров и областния управител на Търговище Митко Стайков разгледаха местни хлебни изделия, мед и пчелни продукти, сготвени и произведени от самодейци от общинските читалища и пенсионерски клубове.

Кандидатите за евродепутати бяха посрещнати в Търговище изключително емоционално и при голям интерес. Самодейците демонстрираха и на място някои от рецептите, като направата на гюзлемета, палачинки и мекици. Те споделиха с Мария Габриел и Асим Адемов, че повечето от рецептите, които прилагат, са автентични за самия регион и са запазени от различни поколения през годините.

Представители от браншовия пчеларски съюз разказаха на кандидатите за евродепутати какви трудности срещат в сектора, от какво са доволни и какви количества продукция успяват да произведат за година.

В разговор за предстоящия евровот на 26 май кандидатите за европейски представители апелираха търговищенци да бъдат активни и да подкрепят с гласа си най-достойните за тях.

Кметът на Търговище показа на кандидатите за евродепутати някои от обектите в града, ремонтирани и реновирани по европейски проекти. Представители на ГЕРБ-Търговище, младежката структура в града и ГЕРБ-Попово също засвидетелстваха подкрепата си за Мария Габриел и Асим Адемов. „На 26 май ще ви подкрепим с бюлетина номер 12 за победа”, категорични бяха структурите на партията в Търговище.

 

< Назад