27.03.2024

Веселина Тонева: ГЕРБ е доказала, че е боец и се справя достойно и успешно в критични ситуации

През годините партия ГЕРБ е доказала, че е боец и се справя достойно и успешно в критични ситуации. Това заяви в предаването „Сливен на фокус“ по телевизия Канал 6 общинският съветник от ГЕРБ Веселина Тонева.
„Лично за мен тези избори са наложителни. Много по – добре е да отидем достойно на избори, отколкото да продължи тази агония и с цената на всякакви компромиси, и липса на себеуважение. Партия ГЕРБ винаги е била за принципност, правила и ред в отношенията и политиката, а в последните месеци сме свидетели точно на обратното. Изборите са най – висшата форма на управление и демокрация. Затова нека хората да решат“, коментира Тонева.
По думите й до този момент от ГЕРБ са доказали, че могат да работят с всички представители на политически партии и формации. „Аз съм член на ГЕРБ още от времето, когато се създаде като гражданско сдружение през далечната 2006 г. и съм сред основателите на партия ГЕРБ. Още тогава си давах сметка, че когато човек е сам, каквито и идеи да има, каквито и принципи да изповядва, той не може сам нещо да промени или да бъдат чути идеите му. Тогава избрах да стана част от ГЕРБ. Моите ценности и убеждения са свързани с европейското развитие на България. На мен не ми е все едно какво се случва с моите ученици, когато напуснат училище. Аз искам те да бъдат равни с останалите европейци“, заяви общинският съветник и член на ръководството на ГЕРБ Веселина Тонева.
Тя даде положителна оценка за работата на местния парламент. „За тези няколко месеца, в които е конституиран, Общинският съвет в Сливен проведе пет заседания и независимо, че на първите от тях не беше избран председател, не беше губено време. Създадени бяха постоянните комисии. Избраха се председатели. Гласувахме и обществените комисии, които са много важни за гражданството. За това време местният парламент избра и своите заместник – председатели. След много дебати беше гласуван бюджетът на Общината, както и План – сметката за чистотата. Бяха гласувани и други важни точки. Затова смятам, че Общинският съвет работи добре и в полза на гражданите“, каза общинският съветник.
Според Веселина Тонева, която в предходния мандат бе заместник - председател на Общинския съвет, има съществена разлика между двата парламента. „Тогава по – голямата част от дебатите се случваха в постоянните комисии. Там постигахме консенсус и на заседанията на Общинския съвет се спестяваха не особено сдържаните коментари. А сега, дори, когато в комисиите е постигнат консенсус по определен проблем, някои от новите колеги, може би, защото са много ентусиазирани, търсят публичност или преследват популизъм вероятно в някои моменти, много често вземат думата по проблеми, по които вече са се изказали и комисията има становище“, коментира Тонева. Тя заяви, че както в живота, така и в работата и политиката, винаги е готова да прави разумни компромиси, но не и против принципите си, както учи и своите ученици.

< Назад