08.10.2022

Вебер към Борисов: Изборният успех дава знак, че българските граждани очакват политическо лидерство с доказан опит

„Преговорите за съставяне на правителство няма да бъдат лесни, но съм убеден, че ще направиш всичко възможно, за да обединиш политическите сили около силна и успешна управленска програма и ще станеш още веднъж министър-председател на Р България”. С тези думи Манфред Вебер,  председател на най-голямата партия в ЕП - Европейската народна партия, се обърна към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. В поздравителния адрес Вебер посочва, че Борисов има подкрепата на цялото семейство на ЕНП в тези усилия.

Председателят на ЕНП поздравява коалицията ГЕРБ-СДС за добрите резултати на проведените парламентарни избори.  Вебер посочва, че изборният успех дава ясен сигнал за това, че българските граждани очакват политическо лидерство с доказан опит, което може да осигури така нужната стабилност предвид тежката икономическа и геополитическа ситуация на целия континент.

„Успехът е резултат също така от решимостта на двете партии да останат верни на техните дясноцентристки ценности, принципи и проевропейски възгледи. Като председател на ЕНП винаги се радвам да виждам партиите ни членки да си сътрудничат, тъй като само единството в дясно-център политическото пространство, може да ни позволи да изпълним очакванията на нашите граждани”, гласи още поздравителният адрес.

 

< Назад