24.01.2022

В Бургас се проведе областно отчетно-изборно събрание на Жени ГЕРБ

Структурата на Женни ГЕРБ – Бургас проведа областно отчетно-изборно събрание за четиригодишния си мандат. На него присъстваха евродепутатът от групата на ГЕРБ-ЕНП Асим Адемов, председателят на Жени ГЕРБ – България Екатерина Йорданова и Мария Христова  от НИС на Жени ГЕРБ –България, както и областният председател на партията в Бургас Димитър Бойчев. Срещата уважи още Йовка Янакиева, член на НИС на ЖГЕРБ от морския град. Форумът се проведе при максимално спазване на всички противоепидемичните мерки.

Евелина Михалева, областен лидер на дамите в Бургаска област, сподели как е работила организацията през изминалия период. „Благодаря за изключителната подкрепа, винаги сме осъществявали идеите си и сме защитавали добрите каузи. За целия период, откакто съм областен председател на Жени ГЕРБ, сме провели много кампании и събития –една от най-значимите събра близо 22 хил. лв., с които закупихме уред за Дом „Вяра, Надежда и Любов“. Обучителни кампании като „Кой седи зад компютъра?“, „Правилно хранене и спорт при децата“, детски празник „Нептун“, събитието „Тон в тон“, което се проведе не само в Бургас, но се превърна и в наша „запазена марка“. Участвали сме във всички предизборни кампании. Продължаваме смело и отговорно напред“.

Екатерина Йорданова коментира пред какви предизвикателства е изправена дамската организация в национален план. „Имаме подкрепата на г-н Борисов, защото знае, че винаги даваме максимума на работа. Правили сме грешки в управлението, но никога не сме губили правилния път и посока. Хората вече виждат разликата в сегашното правителство и следят какво се случва в държавата – кризата с тока, инфлацията, ковид пандемията. Искаме да стигаме до всяко населено място, да сме сплотена общност. В момента работим по Програмата за мандата на Жени ГЕРБ, за да имаме ясен план и приоритети“, сподели Йорданова.

Тя коментира, че ключови ще продължат да бъдат теми като насилието над жените - сериозен проблем в обществото. „Това се наблюдава под всякакви форми, недостиг на средства в семейния бюджет също ще провокира психологически проблеми. Ще работим и в политически план винаги да имаме алтернатива по време на избори в лицето на дамите. Трябва да мислим и в перспектива за местните избори. Имаме амбицията всеки месец да осъщестяваме по една инициатива в дадена област в страната, ще проведем обучителни академиии, превърнали се в традиционни“.

Мария Христова от НИС на Жени ГЕРБ – България запозна делегатите с новите възможности за проекти за кандидатстване директно в ЕК и  готовността  за осигуряване на експертна помощ, дадена от нашия еврокомисар Мария Габриел. „Трябва да сме активни за проектни предложения, но това да става на достъпен език за всички. За да привлечем европейски средства от ресора на г-жа Габриел“.

Евродепутатът Асим Адемов коментира, че структурата на Жени ГЕРБ винаги е била двигател на партията с добрите си идеи. „Предстои да посетя с. Индже Войвода, за да връча награда на семейството на Димитър и Ралица Станчев. Тя е от европейски конкурс, в който участваха млади фермери от 28-те страни членки на ЕС. Това е пример как млади хора могат да получат подкрепата с европейски средства. Направихме много добри неща през годините – който много работи, той е и най-много атакуван“.

Областният лидер Димитър Бойчев поздрави националното ръководство на дамите. „Усеща се нова, позитивна енергия и желание на работа - да използваме всяка една възможност. Няма сериозна партия, която да не е минала през труден период. Нека си направим правилните изводи и да се съхраним. Това, което виждаме от управляващите е един абсолютен хаос. В Бургас винаги сме били екип и сме оценяли приноса на жените. Те са по-идейната и работеща част на нашето общество“.

„Важно е да гледаме в една посока и да сме мобилизирани за нови цели и инициативи. Разчитам на всяка една от вас“, сподели и Йовка Янакиева.

Направени бяха номинации за областен координатор, организационен секретар и членове на Управителния съвет на структурата. Това бяха съответно досегашният лидер Евелина Михалева, за секретар – Антоанета Събкова и членове Тошка Русева, Ася Пеева, Златина Дукова, Ганка Арабаджиева и Светлана Лулева. Предложенията ще бъдат разгледани и утвърдени от Изпълнителната комисия на партията.

 

 

< Назад