09.02.2022

Управляват ни авантюристи и най-скъпо платените стажанти на държавата

 По инициатива на МГЕРБ - Варна   Томислав Дончев, Емил Радев, Тома Биков и Георг Георгиев дебатираха актуалната политическа ситуация

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ/СДС  и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев участваха в  среща и открита дискусия в „Юнашкия салон“   по инициатива на МГЕРБ-Варна и неговия областния координатор Славена Точева, народен представител от ГЕРБ/СДС. Темата беше актуалната политическа ситуация в страната, процесите в ЕС и младежите като фактор в тях.

Колкото и да сатанизират управлението на ГЕРБ , нека да си представим, че не беше дошла „промяната“ и  ГЕРБ продължаваше да носи отговорност за развитието на държавата.Първо, инфлацията щеше да е много ниска, защото сегашното правителство води проинфлационна политика и всеки ден помпи инфлацията. Със сигурност цените на тока нямаше да бъдат толкова непосилни за бизнеса и ще  припомня, че правим трето предложение как общините  да не спират уличното осветление, но срещу това има необясним инат,  каза Томислав Дончев. Второ, със сигурност щеше да продължи политиката по повишаване на доходите, не само на учителите, но и на медицинския персонал,  не само заради ковид пандемията. Трето, до 2024 г. автомагистрала „Хемус“ щеше да свързва София и Варна, в ход да са изграждането на Индустриалната зона и Университетският комплекс в морската столица, посочи зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Той беше категоричен, че досега България щеше да има  План за възстановяване и устойчивост, по който щяха да се използват средства, а не чрез теглене на кредити, които по плана на управляващите ще стигнат  рекордните 30 % от БВП. „ Имаме най-скъпо платените стажанати,  не само по заплати, а заради това, че се учат на наш гръб и всички ще платим най-високата цена за това. Те се учат на неща, които ние знаем- колко моста има над Дунав, откъде минават път и къде газовите трасета. Сметката, за съжаление, няма да плащат те, ще плащаме всички ние“, коментира Томислав Дончев. Никога ГЕРБ не са правили политика на насъскване  и да извличат политически дивиденти от омразата, както правят днешните управляващи.

„Във време на тежки кризи останахме единствената държава в ЕС, която няма одобрен План за възстановяване, буксуват и оперативните програми”, отбеляза на свой ред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. По думите му сигналите за натиск над прокуратурата будят тревога сред европейските ни партньори, но управляващите не искат тяхната обективна оценка за предприетата съдебната реформа. „По начина, по който се действа, можем да очакваме, че в следващия евродоклад за върховенството на закона ще ни напомнят, че прокурорите са толкова независими, колкото и съдиите и не трябва да има никакъв политически натиск. Не бива да допускаме да тръгнем по пътя на Полша, срещу която е задвижена най-тежката санкционна процедура по чл. 7 от Договора за функционирането на ЕС, свързана с независимостта на съдебната система”, заяви евродепутатът. Той поясни, че заедно с колеги от българската делегация в Европейския парламент са изпратили официално запитване до ЕК дали страната ни ще се възползва от независимата експертна помощ, която може да получи за реформирането на специализираните съд и прокуратура.

 „Страната е в ръцете на едни авантюристи, смятам че цялото българско общество е жертва на една измама и не мога да повярвам, че няколко милиона души могат да бъдат нейни заложници  по толкова елементарен начин, каза Тома Биков. Той посочи, че вече два месеца в парламента не е влязал нито един законопроект, свързан с ценовата криза, с настъпващата икономическа криза и няма отговор за всички видове кризи, които ни връхлетяха. „И някой иска да ни говори за кюлчета, за шкафчета   и не знам какво, при условие че вчера лъснаха пред цяла България с „Булгаргаз“ и как  за 3 секунди продадоха 60 хиляди мегаватчаса. Или как премиерът  ще дава на главния прокурор Иван Гешев изрезки    от вестници, за се извършват разследвания на престъпления, когато МВР и службите са на негово подчинение. И всичко това на фона на убийствена ценова криза“, отбеляза Тома Биков и посочи, че въпреки гръмките обещания за социална политика на БСП преизчислените пенсии отново са орязани.

Според Георг Георгиев  стигнахме време, което след 90-те  е отново  безнадеждно, време, което се стовари на младите хора- със здравната, икономическа, финансова и социална криза. „Ние всички усещаме „промяната“, как се отразява, „ промяната“ , в която някои бяха измамени, че ще доведе до ново начало на страната. Единственото, на което станахме свидетели, е регрес“, каза младежкият лидер на ГЕРБ.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

< Назад