30.09.2022

Томислав Дончев: Всяка криза може да се управлява, ако има грамотно правителство

Всички кризи, в които изпадна страната, може да се управляват, ако има грамотно правителство. Това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС в габровска област и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев по време на среща с представители на севлиевския бизнес, на която присъстваха и кандидатите за народни представители Невена Минева и Атанас Атанасов, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов. Пред Дончев те споделиха, че бизнесът вече изпитва сериозни затруднения, че се налага да режат непрекъснато фирмените разходи и че очакванията им са да има редовно правителство, стабилност и предвидимост на цените на основните ресурси като газа. Те споделиха и, че виждат червените линии между политиците, които са предпоставка да няма правителство, заради което бизнесът през зимните месеци ще бъде изправен пред още по-тежка ситуация. „Дали ще има правителство зависи от компромисите, които са готови да направят партиите. В тази ситуация компромисите трябва да бъдат големи, на ръба на самосъхранението на партиите, за да се съхрани държавата и икономиката. Всички кризи, в които изпадна страната през последната година и половина, могат да бъдат управлявани от грамотно правителство, само войната не може”, коментира Томислав Дончев.

Той подчерта, че инфлацията в България е по-висока в сравнение с други държави, защото компенсациите за високата цената на тока са въведени късно, а е трябвало още миналата година.   

Томислав Дончев и представителите на бизнеса обсъдиха потенциала на региона за изграждане на индустриална зона между Габрово и Севлиево, който е един от водещите приоритети на ГЕРБ за развитието на габровска област, наред с изграждането на обходен път на Севлиево, продължаване подобряването на водоснабдяването в Севлиево и селата, и  продължаване на проекта за тунел под Шипка, за строителството на който вече има подписан договор. „Благодарение на силната обществена реакция на габровци при опита на последното правителство на спре изпълнението на този обект. Така 10-годишните ни усилия по този проект са вече на финала”, каза още Томислав Дончев.  

< Назад