30.09.2022

Томислав Дончев: Трябва разум, за да започне работа за излизане от кризата

Трябва разум, трябва да спрат караниците и да започне работа за излизане от кризата. Който ви казва, че за половин година може България да се върне на финансовите нива от преди година и половина, значи ви лъже. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев по време на среща в габровска фирма.
По думите му, ако управлява компетентно правителство, до края на годината инфлацията ще се успокои, ще тръгнат средствата по Плана за възстановяване - и за саниране, и за фотоволтаици, и за иновации за бизнеса, както и средства за проекти на общините за развитие, което ще подпомогне процеса за стабилизиране и нормализиране в държавата.
Той беше категоричен, че ако държавата беше реагирала адекватно и навреме с компенсациите за цената на електроенергията, инфлацията в България нямаше да е толкова висока.”Половината от инфлацията е резултат от външни фактори, но другата половина е резултат от управлението в страната. Не разбирам как само за една година успяха да доведат България до тази ситуация”, каза още Томислав Дончев.
Той благодари на габровци за острата реакция за защита на проекта за тунел под Шипка при опита на последното правителство да го спре.

< Назад