30.09.2022

Стотици се включиха в анкетата „Как сте?“, част от кампанията на кандидата за народен представител инж. Росица Димитрова

Стотици граждани отговориха на трите въпроса от анкетата, част от кампанията “Как сте?“ проведена по инициатива на инж. Росица Димитрова, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ. Кампанията има за цел, освен разговорите и срещите проведени в цялата област Благоевград, да даде възможност на гражданите да споделят най-належащите си проблеми и желания свързани с подобряване качеството на живот в региона.
Ето и резултатите:
100% от анкетираните посочват, че завършването на АМ“ Струма“ е от ключово значение за държавата и за региона.
Сред останалите най-често отбелязани проблеми са: Безработицата в община Благоевград, ниските доходи, липсата на инвестиции, проблемът с бездомните кучета, проблемът с липсата на паркоместа в града, невъзможността на майки с колички да се придвижват по тротоарите, липсата на уличното осветление в кварталите. Гражданите искат още детски площадки, както и да се провежда целенасочена политика за задържане на младите хора в Благоевград. Като особено належащо посочват още необходимостта да се изгради повредения мост, който свързва селата Покровник, Лешко, Габрово. „Разбира се, тези проблеми не са новост, но всичко това би могло да бъде решено, само ако има синхрон и съвместна работа между централна и местна власт. Именно затова е важно да гласуваме на 2 октомври.“ Коментира инж. Димитрова и допълва:
„В рамките на кампанията заедно с моя екип успяхме да реализираме следните предложения:
1. Поставихме осветление на ул. „Костур“
2. Обновихме чешмата в село Церово
3. Боядисахме и реновирахме част от пейките на главната алея на МБАЛ Благоевград
4. Открихме паметен знак на ул. „ Полковник Дрангов“
5. Успяхме да помогнем на няколко души да си закупят лекарства, които са трудно откриваеми в аптечната мрежа.“ , разказва още инж. Димитрова.

< Назад