03.05.2012

С подкрепата на съветник от ГЕРБ - Стамболово отбеляза европейския Деня на солидарността

С подкрепата на общинския съветник от Павликени и местен лидер на ГЕРБ Мирослав Маринов, в Стамболово отбелязаха Европейския ден на солидарността и сътрудничеството между поколенията /29 април/. По инициатива на НЧ "Зора 1881", от където за трети пореден път организират подобно честване, тази година проявата бе на 2 май.

Над 60 човека се събраха в стола на местната земеделска кооперация. Деца и възрастни си дадоха среща, за да разговарят и да се забавляват заедно. Сбирката започна с изпълнения на даровити местни дечица и на самодейния фолклорен състав към читалището. Спонтанно, двете формации запяха заедно стари детски песнички като „Боряно-Борянке”. Уникалните импровизации на деца и баби предизвикаха възторг у публиката и постепенно се оформи идеята малките певци и пенсионерите за в бъдеще да направят една обща музикална програма.

С още много артистични изпълнения и забавни състезания продължи срещата, на която бе демонстрирано колко важна е приемствеността между стари и млади. Различните възрастови групи има какво да научат от другите поколения, да почерпят от опита, знанията, енергията, жизнеността и отговорността на другите, категорични са жители на Стамболово. Основно социални теми бяха обсъждани във втората част на събранието.

 

„Тази инициатива създава възможности не само за среща, но и за взаимно разбиране на поколенията”, коментира общинският лидер на ГЕРБ – Павликени Мирослав Маринов, който бе специален гост на тържеството.

 

 

 

 

 

 

< Назад