23.01.2023

Росица Кирова: По времето на ГЕРБ беше финансирано строителството на пътя Видин-Ботевград, но през последните 2 години не се направи нищо

Скандалът „Нексо” поставя важните въпроси за двойния стандарт и морала в политиката. Начинът, по който е била финансирана една политическа партия, за да се домогне до властта, поругава задачите и очакванията, които ни поставя и изисква от нас българското обществото. Това заяви народният представител от ГЕРБ - Видин Росица Кирова, която  заедно с областния координатор на партията дадоха пресконференция по актуални теми. Как можем изобщо да изградим правова държава, като законите се потъпкват и поругават от онези, които ги създават и които управляват държавата, запита риторично Росица Кирова.
 „За съжаление отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори и имам лошото усещане, че ние не сме се осъзнали като общество. Почтеността не е емблема, не е брошка, която да си я закачиш на ревера. Тя е качество, което трябва да притежава човек”, заяви Кирова и даде пример с това какво „Промяната” е причинила на Видин и региона – 2 години спряно строителство на пътя Видин-Ботевград. „Обектът беше финансиран по време на управлението на г-н Бойко Борисов. Строителството беше задвижено. И след това нищо - нула. Едва наскоро МС взе решение да започне отчуждаване на имоти. И докато не се правеше нищо, докато изграждането беше замряло, парите за строителство поскъпнаха. А това са наши пари, които губим всеки ден”, каза още Росица Кирова.
„ГЕРБ направи и невъзможното, за да има редовно правителство”, заяви областният координатор Александър Матеев, по чийто думи сегашният модел „Радев” е абсолютно неприемлив и вреден – модел на беззаконие и популизъм. Матеев обясни, че местните структури на партията ще положат максимални усилия за висок изборен резултат, за да може България да излезе от кризата и излъчи стабилен редовен кабинет.
По порочното правило – няма държава, няма и местна власт, Росица Кирова и Александър Матеев коментираха и поредицата от проблеми на Видин и региона, сред които и трагичното състояние на видинската областна болница. Росица Кирова определи като крайно неразумно внесеното от кмета на Видин искане в ОбС за опрощаване на данъци и такси от близо 400 000 лв. на видинската болница. „Общината да задели тези 400 000 лв. и да ги даде на болницата, която да закупи модерна апаратура и извърши належащия ремонт на детското отделение. Вместо това кметът иска да хвърли тези пари в краката на министъра или г-н Радев”, каза още г-жа Кирова.

< Назад