18.11.2017

Председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова: Подкрепяме политиката на правителството за развитие на българската икономика

Нашата задача е да развиваме предприемачеството, събуждайки предприемаческия дух и сред младите хора. Стремим се да развиваме стратегическите и публично-частни партньорства, работейки за увеличаване на българското производство и износ, а също така и за привличане на чужди инвестиции в България. Това заяви председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова, която днес участва в откриването на Националния форум на ПГЕРБ „За стабилна политика и развита икономика“. Двудневната конференция ще се проведе в Боровец, като нейни организатори са ПГЕРБ, сдружение „Граждани за европейски развитие на България и фондация „Ханс Зайдел“. Пред присъстващите Валя Чилова подчерта, че най-важната цел на оглавяваната от нея структура е да заздрави връзката бизнес-образование и да привлече обратно в България младите и можещи хора.

„Подкрепяме политиката, която води правителството за развитие на българската икономика. Очакваме реален растеж от 4% през 2017 г., движен от вътрешно търсене и най-вече от вътрешното потребление, което дава основание за увеличаване на прогнозата на растежа на БВП“, коментира Чилова и допълни, че ПГЕРБ се присъединяват към усилията на правителството и в посока намаляване на административната тежест и реализиране на административната реформа. „Това е много труден и дълъг процес, който изисква едновременни усилия на всички институции и пълна подкрепа от всички граждани“, уточни председателят на ПГЕРБ.

Радвам се, че имаме възможност да присъстваме на този форум. Така се обърна към аудиторията на свой ред представителят на Фондация “Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев. Той изтъкна, че организацията е на изключително високо ниво и днешното събитие ще бъде полезно както за всички присъстващи, така и за българската икономика. „Малкият и среден бизнес е много важен за българската икономика. Ние сме задължени да правим всичко по силите си, за да му помагаме да се развива“, категоричен бе Богдан Мирчев.

„За да се развива успешно малкият и среден бизнес у нас, който е движещата сила в развитието на икономиката, преди всичко трябва да има стабилност в държавата. Чрез улесняване на процедурите за започване на собствен бизнес и за стимулиране на предприемачеството, може настина много бързо да се постигне висока икономическа активност в държавата, което от своя страна ще доведе и до така желания растеж“, заяви в обръщението си областният координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева. По думите й положителните икономически показатели в последните месеци, ръстът на БВП, както и стабилната фискална система на страната ни са основата за доброто развитие на бизнеса у нас.

< Назад