03.03.2022

ПП ГЕРБ - Пловдив област чества 3-ти март

На трети март, когато отбелязваме 144 години от Освобождението на България представители на ГЕРБ – Пловдив област отдадоха почит на героите, загинали за свободата, в различни общини от област Пловдив.
„Само народ, който не познава робството, не познава и свободата. Само земя, която не е била газена от чужди армии, не знае каква е цената на свободата. Българският народ и българската земя знаят какво е свобода! На 3-ти март празнуваме Свободата! Политическата ситуация от последните дни – войната в Украйна обаче ни кара да мислим и за заплаха за световния мир. Колкото важна преди 144 години за българите е била думата Свобода, толкова важна в момента за целия свят е думата Мир. Пътят към тази дума започва от човешките ценности като хуманност, уважение и зачитане правата на другите и завършва с осъзнаване на отговорността и проявата на здрав разум! Дано той надделее!", каза в словото си за 3 март областният координатор Георги Мараджиев.
Общинската организация на ГЕРБ - Стамболийски,  общинският ръководител  и председател на Общинския съвет Стоян Богданов, областният ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов и общински съветници честваха националния празник пред паметника на ген. Шувальов в началото на град Стамболийски. Те запазиха минута мълчание и поднесоха цветя в знак на почит.
Общинските съветници и членове на ГЕРБ в Асеновград, както и кметът   д-р Христо Грудев,  на 3-ти март присъстваха на панихида в храм ,,Св. Димитър" в памет на загиналите в Освободителната война. След църковната церемония те положиха венци и цветя на гроба на прапорщик Вишняков - загинал през 1878г. в бой със Сенклеристките бунтовници, който се намира в двора на църквата.
Общинският ръководител на ГЕРБ - Родопи Запрян Янков, общински съветници, кметове и членове на организацията отбелязаха 144 години от освобождението на България в село Крумово. Там в подножието на „Могилата" те отдадоха почит на  загиналите войници от Лейб-гвардейския Литовски полк. При битка с черкезките сили своята смърт са намерили там 9 войници и двама офицери.
Кметът на община Съединение Атанас Балкански и представители на общинската организация на ГЕРБ  честваха Освобождението пред паметника в центъра на града, където бяха издигнати знамената на Република България и на Европейския съюз. След това цветя и венци  бяха поднесени  пред паметника на незнайния войн на ул."Трети март".
В честа на националния празник кметът на община Перущица Мария Вълканова и представители на ГЕРБ - Перущица поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на опълченците на пл."27-ми априлий". Преди това в историческата църква „Свети Архангел Михаил" беше отслужен молебен за здраве и благополучие.

< Назад