28.10.2021

ПОЗИЦИЯ на МЛАДЕЖИ ГЕРБ

Кандидат – президентът Румен Радев за пореден път злоупотребява със служебното си положение по време на предизборна кампания като използва позицията си, за да упражнява натиск върху университети да участват в изборите. Подобен ход в Медицинския университет – Пловдив е разбираем, защото ректорът му проф. д-р Мариана Мурджева е член на Инициативния комитет на Румен Радев и вероятно за нея не е проблем да накара преподаватели и студенти да участват в подобен ПР ход.
Днес Румен Радев присъства на предизборно събитие, маскирано като отбелязване на Деня на народните будителите пет дни преди празника. Студентите, които иначе са в онлайн обучение, вероятно призовани доброзорно, бяха строени и изправени на крака под звуците на българския химн да посрещат кандидат за президент, който по нищо не се различава от своите опоненти и също като тях следва да спазва правилата и законите на страната.
Кандидат – президентът Радев не може да използва държавния химн в кампанията си, не бива да предизвиква струпвания на много хора на едно място, а ако има събирания, всички трябва да са със зелен сертификат и с маски, както и да стоят на задължително отстояние на закрито.
Румен Радев не веднъж е демонстрирал снизхождение към законите - той дори назначи в противоречие с Конституцията свой министър. Публично е демонстрирал и съмненията си, че има пандемия. Нещо повече - до този момент той не е намерил за нужно да призове хората да се ваксинират.
Държавните органи, командвани от служебното правителство на кандидат – президента Румен Радев, педантично извършват проверки на бизнеси и изискват наличие на сертификат и маски за всички редови граждани – работещи и потребители.
Призоваваме контролните органи в лицето на РЗИ да се намесят и в този случай, да не пренебрегват закона и да извършат проверка и наложат глоба както на организаторите, така и на кандидата за президент, който за пореден път се е самопоставил над Конституцията, над законите и над правилата за опазване на общественото здраве по време на пандемия.

< Назад