28.03.2023

Повече от 300 човека посрещнаха кандидатите на ГЕРБ-СДС в град Козлодуй

„По време на управлението на правителството на Борисов за нашата община бяха осигурени целеви средства в размер на близо 8 милиона. Изградихме детски парк в центъра на града, направихме основен ремонт на две детски градини, възстановихме изгорялата сграда на читалището в село Гложене, направихме цялостна реконструкция на централна градска част, рехабилитирахме улици и възстановихме покривите на детската млечна кухня и на детската градина в с. Бутан. Правителството на Борисов с постановление на Министерски съвет осигури средства, близо половин милион, за основен ремонт на кораба „Радецки” – светинята за всеки българин”, подчерта кметът на Козлодуй Маринела Николова. На събитието присъстваха кметове на кметства, общински съветници, съмишленици и симпатизанти, представители на младежките структури на Враца и Козлодуй.
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца Красен Кръстев изрази увереност, че след извънредния парламентарен вот в неделя, ще бъде съставено стабилно и работещо правителство.
„Днес сме тук пред вас, за да покажем, че ние сме единствените, които имат ясна програма и цел занапред. С работата си доказваме, че сме близо до хората и искаме Вашата подкрепа лично. Откакто ГЕРБ не е в управлението на страната, държавата се превърна в мащеха на общините, на кметствата, на всички. Искат да ни изчегъртат, да ни отклонят от правия път”, подчерта Красен Кръстев.
Той беше категоричен, че в такива времена е необходимо да се подходи разумно и да се гласува доверие на хората с опит и реални решения.
„Работим за българските граждани години наред. Всичко постигнато в община Козлодуй е благодарение на държавата и усилията на кмета Маринела Николова. Ние направихме много. България беше една от най-стабилните финансово държави в Европейския съюз. Днес, 2 години след Промяната, сме на последно място и с инфлация, която е двуцифрено число”, заяви Красен Кръстев.
Той обобщи, че от всичко това страдат общините, кметствата и най-вече – хората.
„България все още няма бюджет и всички чакат 49-тото Народно събрание да го приеме, при условие, че трябваше да се случи още през месец декември”, обобщи Кръстев.
Очертани бяха важните приоритети, залегнали в програмата на ГЕРБ-СДС и мерките за стабилизиране на страната.
„Ние няма да увеличаваме данъците. Заставаме и зад решението за изграждане на две нови енергомощности в АЕЦ „Козлодуй”. Това ще осигури бъдеще на региона и енергийната независимост на страната”, увери Красен Кръстев.
Кандидатите за народни представители присъстваха и на невероятната концертна програма с изпълнения на български фолклорни песни и танци.

< Назад