15.09.2022

Планът за възстановяване на ГЕРБ разясниха в Сопот кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив

Как ГЕРБ може да изведе страната от хаоса и да се справи с кризите в държавата разясниха днес на жители на Сопот водачът на листата на ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова и кандидатът за народен представител Розалин Петков. Домакин бе общинският ръководител Иван Петков.
По време на срещата стана ясно, че политическа партия ГЕРБ има ясна визия как може да се справи с проблемите в държавата, с високата инфлация, непрекъснато растящите цени на стоки и горива. И всичко това е заложено в "България след кризите - План за възстановяване"- документът, който в 140 страници казва как могат да бъдат преодолени кризите, уточниха представителите на ГЕРБ. По време на дискусията жителите на Сопот не скриха, че се чувстват несигурни и притеснени от настоящата ситуация в страната и се притесняват как ще оцелеят през зимните месеци. От своя страна водачът на листата Десислава Трифонова уточни, че единствено по-високи растежи и конкурентна среда могат да противодействат реално на кризите.
„Ние от ГЕРБ целим през 2026 година БВП на България да достигне 110 милиарда евро, България да е сред лидерите на Европа по ръст на БВП от глава на населението. В краткосрочен план ще работим за осигуряването на дърва за огрев, за намаляване на инфлацията, чрез работещи компенсации за високите цени на енергоносителите, за стабилизиране на държавните финанси“. В по-дългосрочен план Трифонова уточни, че се предвижда да има бюджет от 450 милиона лева за съвместни проекти между бизнес и индустрията. В плана се предвижда подкрепа за малките и средни предприятия, за да въведат дигитални продукти.
Тя изтъкна, че сме на прага на избори и сега е моментът народът ни да се събуди и да вземе правилното решение, като сложи край на експериментите и избере професионалистите с опит, които ще поведат страната към сигурност и стабилност отново. С номер 24 за коалиция ГЕРБ – СДС –за тези, които знаят как да решават кризи.

< Назад