28.09.2022

Петя Аврамова: Държавата обяви война на общините

Държавата обяви война на общините, от което страдат и хората в малките населени места“, заяви Петя Аврамова, водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за област Враца по време на среща с жители на селата Косталево и Згориград. ”При управлението на правителствата на ГЕРБ бяха осигурявани целеви средства за всички общини, без разделение, и те стигаха пряко до жителите и в най-малките населени места“, припомни Аврамова.
Жителите на врачанските села споделиха проблемите, пред които са изправени през последната година и половина – високите и непосилни цени на горива, ток, хранителни продукти, стоки и услуги. Липсата на напредък по изграждането на канализация и ВиК инфраструктура е една от темите, които вълнуват жителите на с. Згориград. По време на срещата кметът на селото Асен Петров увери, че има проектна готовност за изграждане на канализация в населеното място, след което да бъде подменена асфалтовата настилка.
Петя Аврамова обобщи пред жителите на Згориград, че са положени огромни усилия за изграждането на пътя Враца–Леденика. 17-километровата отсечка е инвестиция на стойност близо 14 млн. лв., финансирана по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и националния бюджет.
Още през 2019 г. със средства от бюджета на МРРБ е финансирано изготвянето на прединвестиционно проучване за водоснабдяване на Врачански Балкан и туристически комплекс „Леденика“- проект, който трябваше да бъде реализиран със старта на новия програмен период.
“Спешно стартиране на всички проекти и програми с европейско финансиране – това е единственият начин да бъдат изградени мащабни инфраструктурни обекти“, изтъкна водачът на ГЕРБ-СДС за област Враца Петя Аврамова и допълни, че проекти, свързани и с водоснабдяването, и с канализацията в населеното място могат да бъдат реализирани с европейски средства.
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов допълни, че единствено с екипна работа и синхрон между местна и държавна власт могат да бъдат реализирани важните за населението проекти, като по този начин ще се насърчат инвестициите в туризма, растежа на икономиката и задържането на младите хора.
Жителите са категорични, че само отговорното управление на ГЕРБ-СДС може да изведе страната ни от кризите. “Само така и ние, хората в малките населени места, ще живеем спокойно и сигурно“, подчертаха те.

< Назад