12.09.2014

От ГЕРБ помогнаха за закупуване на апарат за онкоболни

Водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ- Бургас Ивелина Василева и кандидатът за депутат Жечо Станков дариха средства на Сдружение „Жените с онкологични заболявания и техните сподвижници“, които ще бъдат използвани за закупуването на апарат за лимфодренаж при следоперативно лечение на онкоболни. Преди година в Бургас се провежда благотворителен концерт, с участието на любими бургаски изпълнители, по време на който е събрана първоначалната сума. Помощ за събиране на средствата оказва и Общински съвет-Бургас. Сумата обаче е недостатъчна. Това е и причината от Сдружението да се обърнат за съдействие към ГЕРБ.

Днес председателят на организацията Донка Нончева изказа своята благодарност към кандидатите за народни представители от партията, които по думите й не за първи път им оказват подкрепа.

„Радвам се, че се обърнахте към нас и най-вече, че имахме възможност да помогнем. Поздравявам ви за дейността, която развивате повече от десетилетие. Продължавайте да работите със същия професионализъм и отдаденост на тази благородна кауза“, заяви Ивелина Василева

Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници съществува от 2003 г. и е клон на Националното сдружение на жените, болни от рак. Вече 11 години то работи за повишаване здравната култура на българските жени, помага им да се чувстват пълноценни след оперативно лечение и ги среща с други хора с техните проблеми.

 

< Назад