25.10.2021

Николай Сираков: Десетки жилищни блокове в Габрово и хиляди в страната бяха санирани, благодарение на политиките на ГЕРБ

“Десетки жилищни блокове в Габрово и хиляди в страната бяха санирани, благодарение на политиките на ГЕРБ. За съжаление, заради промените, които направи служебния кабинет в Плана за възстановяване и устойчивост този процес вече би се случвал трудно.” Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Габрово Николай Сираков.

Той уточни, че след промените, въведени от новите управляващи хората вече ще трябва да заплащат от джоба си за дейностите по обследване на сградата, освен това ще трябва да участват и със съфинансиране в санирането и не на последно място - от възможността за саниране изцяло са извадени еднофамилните жилищни сгради - къщи. По думите му това означава, че на практика саниране в големи мащаби вече няма да може да се случва.

„Дали политиките на ГЕРБ са били успешни, могат да кажат хората, които се възползват от резултата от тях, а дали тези политики да продължат – решават българските граждани на 14 ноември. Вярвам, че хората ще вземат мъдро и правилно решение”, каза още Николай Сираков.

< Назад