18.05.2014

Николай Нанков в Априлци: Политика на една партия се превръща в реалност само, когато има подкрепата на хората

Политиката на една партия се превръща в реалност само, когато има подкрепата на хората. С тези думи се обърна към членове и симпатизанти на ГЕРБ народният представител и областен координатор на ГЕРБ Николай Нанков. Той бе в Априлци заедно с колегата си народен представител Корнелия Маринова.

„Нашата отговорност е голяма, защото ние трябва да обясним на всички защо е добре да гласуват и, което е по-важно, защо да гласуват с номер 18. Нека не забравяме, че единственото държавно управление, което е внасяло пари в България, бе управлението на ГЕРБ - другите само изнасят”, акцентира Николай Нанков пред съгражданите си.

По думите му благодарение и на работата на кмета Бенко Вълев, който също присъства на срещата, само в община Априлци с европейски средства са реализирани и продължават да се реализират много проекти - проект „Устойчиво развитие на туризма чрез ефективен маркетинг и реклама на разнообразни и атрактивни туристически продукти и услуги” - участие в регионални, национални и международни туристически борси, тур обиколка на региона - 446 000 лв., изграждане на колоездачна пътека от кв. Острец до кв. Видима, създаване на посетителски демонстрационен център - 253 000 лв., поставяне на информационни табла и пътепоказатели за туристическите места и маршрути в община Априлци, обособяване на места за отдих и почивка - 75 000 лв., оборудване на туристическа пътека „Кръста” – кв. Ново село и оборудване и обзавеждане на туристически информационен център - 153 000 лв., изграждане на хеликоптерна площадка за борба с горски пожари - 160 000 лв., предоставяне на социалните услуги „Личен асистент” - 37 човека постоянно заети, „Дневен център за възрастни хора и хора с увреждания в гр. Априлци” - 97 000 лв, парка в кв. Зла река» - 786 000 лв, детски площадки в кв. Видима, Острец и Ново село, улично осветление, прилагане на мерки за енергийна ефективност на 2 сгради на ЦДГ в Острец и Видима - за 70 деца – това са все обекти, финансирани с европейски средства.

”Основната ни задача в навечерието на европейските избори е да обясним на нашите приятели, близки, съседи, на всички хора с които общуваме, важността на този вот, защото активността на другите и нашата пасивност ще тласнат България в друга посока, далеч от Европа. Нека всички гласуват с позиция, като зрели хора, за да продължим по европейския си път. За нас не е все едно кой ще ни представлява в Европейския парламент”, обясни Маринова. Тя акцентира, че ГЕРБ има най-силния отбор, начело с Томислав Дончев. „Той върна доверието на Брюксел към България и като министър в правителството на ГЕРБ превърна европейските средства в основен инвестиционен ресурс на държавата по време на нашето управление”, подчерта и Николай Нанков, който бе зам.-министър на регионалното развитие. „Много политици дълго време работиха, за да постигнат едно - хората да се отвратят от всички и да не гласуват. Това би било най-голямата ни грешка - трябва да бъдем активни и на 25 май да заявим вота си”, каза още Нанков.


< Назад