18.11.2021

Невяна Митева във Враца: Вотът на 21 ноември е важен за демократичното управление на България

Кандидатът за вицепрезидент беше подкрепена от десетки граждани и кметове от областта

„Вотът на 21 ноември е изключително важен за всеки един от нас, за нашите деца, за демократичното управление на България. Основен приоритет на двама ни с проф. Герджиков е политиката на протегнатата ръка“. Това заяви кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева в рамките на среща с жители на област Враца, които изразиха своята подкрепа за кандидатпрезидентската двойка проф. Герджиков и полк. Митева, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от четири партии, сред които е и коалицията ГЕРБ-СДС.

Митева бе категорична, че за да се развива страната, трябва да има стабилност. По думите й решаването на всички кризи минава през разрешаване на политическата криза в страната. „Имаме нужда от промяна и от решителност. Иначе ще загубим битката за България и ще станем заложници на чужди интереси“, заяви Невяна Митева. „Не бива да губим нашия дух“, допълни тя и припомни връзката си със Северозапада. „Знаете колко емоционално съм свързана с вас. Аз съм снаха на Северозапада – красивата част на България, с български дух, който никой не е прекършил. Аз нямаше да съм български офицер, ако не беше онзи славен 35-ти врачански полк, който извървя пеши марш, за да извоюва онази славна победа за Добруджа.“

„На България й е необходима президентска институция, която се управлява от хора, които могат да водят диалог с всички политически сили. Хора, които зачитат мнението на всички български граждани, защото зад всяка парламентарно представена партия или коалиция стоят гласовете на хиляди българи“, заяви Петя Аврамова, областен координатор на ГЕРБ-Враца и народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС, като уточни, че имаме нужда от лидери, които поставят на първо място върховенството на закона и интересите на всички български граждани, а не собствените си властови амбиции. Тя наблегна, че е опасно цялата власт в държавата да се съсредоточава в ръцете на един човек – законодателна, изпълнителна и президентска. Партията, създадена от Румен Радев, е вече в Народното събрание и се опитва да овладее изпълнителната власт. „Имаме нужда от президент и вицепрезидент, които могат да бъдат както коректив на всяко управление, така и обединител на нацията“, допълни тя.

Своята подкрепа изразиха кметовете на общини от област Враца – Калин Каменов, кмет на Враца, Росен Добрев, кмет на Оряхово, Иво Цветков, кмет на Бяла Слатина, Валя Берчева, кмет на Мизия, Маринела Николова, кмет на Козлодуй.

„На 14 ноември община Бяла Слатина победи, вярвам и че на 21 ноември разумът ще надделее и отново ще извоюваме победа“, каза Иво Цветков.

„Ние имаме нужда от обединение. Затова заставам зад кандидатурата на проф. Герджиков и полк. Митева за президент и вицепрезидент. Уважавам хората на действието и не мога да подкрепям личности, които насъскват граждани един срещу друг,“ изтъкна Валя Берчева, кмет на община Мизия.

 „България има нужда от хора, които мислят за нашите деца. България има нужда от мъжки момичета, разумни хора, които да я управляват и да има политически диалог“, заяви кметът на Козлодуй Маринела Николова.

Кметът на Оряхово Росен Добрев се обяви срещу омразата, която 5 години е усещал от президентската институция. „На нас ни трябва човек, който звучи благородно, звучи човешки“, заяви той. Росен Добрев добави, че е сигурен, че успешната спортна кариера на полк. Митева ще й помогне да изпълнява по-добре функциите си на бъдещ вицепрезидент.

„Лесно е да насъскваш, но е много по-трудно да обединяваш. Професор Герджиков и полковник Митева са хората, които ще обединят нацията“, подчерта Калин Каменов, кмет на община Враца. Той уточни, че близо 70% от хората не са упражнили правото си на глас на 14 ноември. „Смисъл има. Всеки един, който обича страната си, трябва да вземе решение. Избягването на вземането на решение е безотговорност“, бе категоричен Калин Каменов. Той изрази надежда, че на 21-ви ноември, когато е и Денят на християнското семейство и младеж, всички мислещи българи ще подкрепят кандидатпрезидентската двойка проф. Герджиков – полк. Митева. „Можем да постигнем важна победа, за да спрем репресиите и реваншизма, на които сме подложени всички ние“, подчерта той.

Призив към всички дясно мислещи хора да гласуват „за“ общото демократично бъдеще и „против“ политиката на разделение и размахвания юмрук отправи и областният председател на СДС Ирина Иванова.

На срещата присъстваха представители на бизнеса, спорта, културата, образованието, организации, общински съветници, Красен Кръстев, народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС, граждани. Срещата се проведе в Градската концертна зала във Враца при спазването на всички действащи противоепидемични мерки и изискването за представяне на зелен сертификат или отрицателен бърз антигенен тест, осигурен от организаторите.

 

 

< Назад